perjantai 30. kesäkuuta 2017

TÄNÄÄN IDYLLISSÄ MAISTELTIIN ENSIMÄISTÄ KERTAA KESÄN ENSIMÄISEN RAPARPERISADON MEHUA!!



 Ensimäinen sato tuotti 9 kg raparperinvarsia.
Sato jaettiin kahtia. Puolesta määrästä laitettiin tekeytymään kylmämenetelmällä valmistettua raparperimehua. Toisesta puolesta Idyllin isäntä laittoi raparperiviinin käymään. 


 RAPARPERIMEHUN OHJE

1 sangollinen raparperipaloja
3 sitruunaa kuorineen paloina
50g sitruunahappoa liotettuna kylmään veteen

* Täytä raparperisanko kylmällä vedellä.
* Anna raparperisangon seisoa 2-3 päivää viileässä.
* Siivilöi raparpereista neste/mehutiiviste talteen. 
* Lisää sokeria o,5kg/1 litraan mehutiivistettä.
* Raparperimehutiiviste säilyy jääkaapissa n. 1kk.
*Laimenna juotavaksi.

Raparperimehutiiviste on valmista.


Makoisankirpeitä siemauksia!!!
Nautitaan kesän antimista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Idyllin Emäntä kiittää kommentista!