TÄNÄÄN IDYLLISSÄ MAISTELTIIN ENSIMÄISTÄ KERTAA KESÄN ENSIMÄISEN RAPARPERISADON MEHUA!!
Ensimäinen sato tuotti 9 kg raparperinvarsia.
Sato jaettiin kahtia. Puolesta määrästä laitettiin tekeytymään kylmämenetelmällä valmistettua raparperimehua. Toisesta puolesta Idyllin isäntä laittoi raparperiviinin käymään.
RAPARPERIMEHUN OHJE
1 sangollinen raparperipaloja
3 sitruunaa kuorineen paloina
50g sitruunahappoa liotettuna kylmään veteen
* Täytä raparperisanko kylmällä vedellä.
* Anna raparperisangon seisoa 2-3 päivää viileässä.
* Siivilöi raparpereista neste/mehutiiviste talteen.
* Lisää sokeria o,5kg/1 litraan mehutiivistettä.
* Raparperimehutiiviste säilyy jääkaapissa n. 1kk.
*Laimenna juotavaksi.
Raparperimehutiiviste on valmista.
Makoisankirpeitä siemauksia!!!
Nautitaan kesän antimista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Idyllin Emäntä kiittää kommentista!