perjantai 9. maaliskuuta 2018

"LEIVOTAAN" KAKKUJA METSÄN ELÄIMILLE, JOTTA JAKSAVAT LÄPI PAKKASTEN!


 "Lintukaffilan" kakun raaka-aineina sitä mitä kaapista löytyi:
kookosrasvaa,
maapähkinöitä,
hasselpähkinöitä,
rusinoita,
mysliä.
Auringonkukan siemeniä olisi tietysti pitänyt olla myös.
Ajattelin, että kun niitä nyt ei ollut, niin teen seuraavaksi kakun, jossa on pelkästään auringonkukansiemeniä.

 Puuhellan ollessa jo muutenkin kuumana, niin päätin kokata sen lämmöllä.

 Ensin nostetaan hellakoululla keittolevy ylös paikaltaan.
Liettä toki voi käyttää asettamalla kattila keittolevyn päälle, mutta tällä kertaa tein näin.


 Kattila tiputetaan lieden reiästä suoraan tulen päälle. Tämä tapa maksimoi lämmönsaannin ja nopeuttaa huomattavasti keittoaikaa.

 Tähän keittotapaan on kuitenkin oltava erityinen tähän tarkoitukseen tarkoitettu kattilamalli. Kattilan kyljessä on kuparivanne. Kattilan tulee olla lähes keittolevyn aukon kokoinen ja vanteen on ulotuttava aukon reunojen yli, jotta se estää kattilaa tippumasta tulipesän uumeniin.

 Ensin sulatetaan kookosrasvaa...

 johon sekoitetaan muut tykötarpeet.

 Seoksella täytetään rengaskakkuvuoat.

 Mikäli kookosrasvan määrä ei peitä kokonaan kuivia aineita, niin on sulatettava vielä lisää kookosrasvaa niiden päälle.

 Kakut ovat saaneet jähmettyä jääkaapissa. Kakkuvuoat lasketaan yksitellen muutamaksi sekunniksi kuumaan vesihauteeseen. Sen myötä kakut irtoavat vuoistaan.

 Meillä Idyllissä (ei ole vielä) rakennettu linnuille ja muille metsän eläville "kaffilamökkiä", minkä hyllyille kakkuset voisi laskea. Niinpä kakut päätettiin ripustaa narulla...

 ...omenapuun oksille.

Kaffila on avattu!

Tervetuloa linnut ja oravat nauttimaan kylmien pakkaspäivien iloksi ja hyödyksi!

*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Idyllin Emäntä kiittää kommentista!