keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

KÄSIN TEHDYLLÄ SUKLAASAIPPUALLA HEMMOTELLAAN SUKLAANYSTÄVIÄ AIDOLLA SUKLAALLA!

 Suklaan huumaa saippuan muodossa!

Idyllin Suklaasaippua valmistui näistä aineksista:

 Cocosrasvasta,

Oliiviöljystä ja rypsiöljystä, 

 80%:sta suklaasta, 

 lipeästä ja perunantärkkelysnesteestä, 

(Perunantärkkelysneste on perunankeitinvettä, mikä on pakastettu. Jäähileinen neste hiukan hillitsee lipeän kuumentumisprosessia.)

 Suklaa sulatettiin kattilassa samalla, kun sulatettiin cocosrasva. 

 Rasva-öljy-suklaaseokseen kaadettiin hieman jäähtynyt lipeätärkkelysneste.

(Nesteen tärkkelys on hieman beiden väristä kuumentumisen ansiosta.)

 Nestemäinen Suklaa-aromi lisätään joukkoon tuomaan houkuttelevan tuoksun. 

Kaadoimme massan jälleen maitopurkkiin jähmettymään. Idyllin emännällä ei ole vielä varsinaisia saippuan valmistukseen käytettäviä suorakaiteen muotoisia silikonivuokia. Ehkä jonain päivänä on sellainenkin...
Tosin maitopurkissa valmistuu kauniinmuotoinen saippua ja tuote on ainakin kierrätettyä. 

 Seuraavana päivänä menin innolla aukomaan maitopurkkia nähdäkseni ja haistaakseni millaista saippua on. 

 Leikkasin saippuan paloiksi kakkukaupasta hankkimallani metallisella työvälineellä.

Tästä hetkestä 2 kk eteenpäin saippuoiden on määrä kypsyä pimeässä ja ilmavassa paikassa. Pahvinen kenkälaatikko sopinee erinomaisesti tähän tarkoitukseen.

Päätin leikata monta pientä palasta, jotta paloja riittäisi jaetavaksi mahdollisimman monelle ystävättärelleni. Vapaaehtoisia testikäyttäjiä on ilmoittautunut jo useita :)! 

Tarkoitukseni onkin kerätä  tuotteiden kehittämisen kannalta arvokasta tietoa: vapaaehtoisten testikäyttäjieni näkemyksiä tuotteiden käyttöominaisuuksista ja suosikkien löytymisestä!!!

On pakko myöntää, että mieli olisi tehnyt haukata saippuan kulmasta, niin oli ihana tuoksu...
Tästä tulee kyllä suklaanystävien varma suosikki :).
Idyllin emännän suosikki se jo onkin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Idyllin Emäntä kiittää kommentista!