TIESITKÖ, ETTÄ KOTITEKOINEN SAIPPUA TEHDÄÄN RUOKAKAUPAN HYLLYJEN ANTIMISTA?
Tässä valmistuu Kamomillasaippua.
Ohje kirjasta: Saara Kuha, Käsin tehtyä saippuaa, s. 94.
300g rypsiöljyä, itse käytin rapsiöljyä.
100g kookosrasvaa
100g kovetettua kasvirasvaa
150g vahvaa haudutettua kamomillateetä
69g lipeää
1-2 tl kuivattua kamomillaa, esim. teepussin sisältöä.
Lipeää tosin ei voi ostaa ruokakaupasta. Sitä voi tilata netistä, esim. Lahtisen valimolta.
Vahva haudutettu kamomillatee.
Lipeän sekoittamiseen nesteeseen on noudatettava suurta varovaisuutta ja suojavälineiden on oltava asianmukaiset. Onneksi Idyllin isäntä on mukana näissä hommissa. Emäntä ilomielin jättää tämän vaiheen isännän haltuun :I !!!
Lipeä kaadetaan nesteeseen. Ei päinvastoin.
Lasipurkin kansi jätetään raolleen ja pyöritellään lipeä nesteeseen.
Lipeä kuumentaa nesteen salaman nopeasti kiehuvan kuumaksi. Nesteen väristä voit havaita kuumuuden muuttaneen nesteen luonnetta.
Kaikki aineet on sekoitettu ja kiisselivaihe on valmis. Tämäkin saippua saa kuivat aineet lopussa ja ei muuta kuin hyvin pestyyn maitopurkkiin tekeytymään vuorokaudeksi, jonka jälkeen purkki revitään auki saippuamassan ympäriltä. Sasippua leikataan paloiksi ja siirretään pieneen pahvilaatikkoon kypsymään. Saippua tarvitsee vähintään 2 kk:n kypsymisajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Idyllin Emäntä kiittää kommentista!