tiistai 6. helmikuuta 2018

SAIPPUAKAKKUPALOJA JA MONTAA MUUTA UUTTA SAIPPUAIDEAA ON  KOKEILTU TEHDÄ TÄLLÄ VIIKOLLA ISÄNNÄN KANSSA.

 Olen ihastellut kuollakseni kauniita täytekakun lapasia muistuttavia saippuoita. "Livenä" en ole sellaisia nähnyt, mutta netissä ja kirjojen lehdiltä olen niitä ihastellut. Päätin yrittää itsekin nyt ensimäistä kertaa...


 Mietin mitä tuoksia kakkuun voisi laittaa. Lopulta päädyin marjaiseen banaaniin, koska kakkuun oli tulossa punertavaa kuin vadelma, sinertävää kuin mustikka ja vaalean kuin banaani.

 Oliiviöljystä, rapsiöljystä ja coocosrasvasta valmistettu massa jaettiin kolmeen samankokoiseen erään.

 Yhteen kulhoon sekoitettiin vaaleanpunaista, toiseen violetin sinistä ja kolmas jätettiin värjäämättä.

 Viime kesänä vartavasten tähän tarkoitukseen kirpputoreilta olin hankkinut Tupperware:n täytekakkusilikonivuokia kaikkiaan kolme samankokoista kappaletta, mahdollista tulevaisuuden sarjatuotantoa varten ;).
 Nyt ensimäinen pääsi koeajoon. Ensin vuokaan kaadettiin vaalea värjäämätön saippuamassa, seuraavaksi sinertävää ja lopuksi vaaleanpunaista saippuamassaa. 

Sitten vain uuniin :)! 
Luitte aivan oikein ;). Tosin uuni ei vaan ole päällä. Saippuakakku jätettiin kahdeksi vuorokaudeksi uunin vedottomaan tilaan jähmettymään ja tekeytymään. 

 Kolmantena päivänä kakku oli kumottavissa. Saippuakakun leikkaamiseen määräpaloihin käytin muuhun tarkoitukseen tarkoitettua leivontavälinettä, nimittäin kakun leikkuusahaa. Toki en sahannut saippuakakkua kolmeen osaan kuin täytekakkua konsanaan, vaan käytin kakkusahan rautalankaa painaessani kakun pintaan määräpalojen leikkaamista varten merkit. 

 Leikkasin kakun 12 palaan. Punnitsimme palat ja totesimme, että jatkossa kakku kannattaa leikata 14 palaan, muutoin yhden saippuan painoksi tulee komeat n. 170g, vähemmänkin riittäisi.

 Tarvitseehan jokainen kakku koristeensa. Saippuakakun koristelupäivänä teimme myös kirsikkasaippuaa, joten päätin käyttää kirsikkasaippuan massaa liimana asetellakseni kakkupaloihin aiemmin pursotetut saippua"kerma"pursotteet.


 Tässä tämä ensimäinen saippuakakkutekele nyt sitten on :/. 
Pakko myöntää, ettei tämä näytä yhtään sellaiselta kuin mitä olin aiemmin mainitsemistani kuvista ihastellut. Kakun värit ovat liian heikot. Saippiamassa oli liian jäykistynyttä vuokaan laitettaessa, jolloin mikään värimassa ei asettunut aivan tasaisesti vuokaan. Lisäksi koristelussa olisi toivomisen varaa. 

Totesin, että Saipuakakun päällimmäisen kerroksen on oltava näyttävän värinen, koska pursotuskoriste ei muutoin tule riittävästi esille kakun päällä. Voisihan sitä ajatella, että pursotusosio olisi jokin herkullisen värikäs, mutta mieluummin annan kakulle kermaisen vaikutelman pursotusten osalta. 

Täytyy siis hioa vielä runsaasti saippuakakun valmistustaitoja....!

:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Idyllin Emäntä kiittää kommentista!